Sykkylven

SYKKYLVEN er kanskje det vakreste av alle sunnmøres landskaper, sier den kjente fjellvandreren Kristofer Randers i sin bok Sunnmøre. Hva som betinger dette, er ikke noe enkelt - ikke fjorden ikke fjellene - ikke breene - ikke dalene, - men det er alt dette i forening. 
Den som vil opp på høye fjelltopper, har mye å utforske, men vi har også lettere turterreng. Her er mange merkede turstier i fjellet, som er beskrevet i egen brosjyre med kart. Det er også mulig å bli med på fjellvandring med guide. Ellers er det rike muligheter til å gå tur på seterveien, skogsveier og trakkede stier i lett terreng.

I Sykkylven bur det ca.7000 mennesker, og Aure er senteret i bygda. Her finner en kommunale kontorer, banker, post, reisebyrå, hotel, restauranter og butikker.

På grunn av mange møbelfabrikker, er Sykkylven kjent som møbelbygda, og Norsk Møbelindustrimuseum holder til her.

Naturhistorisk Museum har guidet visning om sommeren. Det er en stor og imponerende samling av utstoppede dyr og fugler, utstilt i montere med maleribakgrunn m. m. Det er så kunstnerisk utført, at det ser ut som dyra er i sitt rette element. 

Klikk på

 

                            

Hyperbanner network

 

 

Webdes: Hilmar Helseth